23948sdkhjf

Her er 10 års iPhone-historie

Hvert år siden 2007 er vi blevet præsenteret for nye iPhones. Her er et overblik over dem alle.
Tirsdag aften har Apple løftet sløret for de nyeste udgaver af iPhone.

Præsentationen markerer samtidigt, at det nu er 10 år siden, at selskabet sendte sin ikoniske smartphone på markedet og dermed som de første effektivt fik smeltet telefon og computer sammen.

2007: Den karismatiske Apple-medstifter Steve Jobs åbner sin tale på det årlige MacWorld med at love tre nye produkter:

Den første er en ny udgave af musikafspilleren iPod, den anden er en telefon og den tredje er en revolutionerende ny netenhed.

Det viser sig, at Jobs kun har én ting, som til gengæld forener de tre, nemlig en iPhone. Telefonen kan til nogens skuffelse kun gå på nettet via wi-fi og ikke udnytte 3G-nettet.

2008: Apple præsenterer iPhone 3G, der i modsætning til forgængeren kan benytte 3G-nettet. Dermed kan man nu bruge sin iPhone, selv om man er langt fra en wi-fi-forbindelse.

2009: Ny udgave præsenteres under navnet iPhone 3GS. Den har blandt andet fået en hurtigere processor, bedre kamera og mulighed for at optage video.

2010: Med iPhone 4 ændrer Apple design. Telefonen gøres slankere og fremstår renere i linjerne.

Samtidigt skrues der for alvor op for kameraet, som bliver væsentligt bedre end hos forgængeren. Telefonen er den første, der har kamera både på forsiden og bagsiden.

2011: iPhone 4S ligner forgængeren i designet, men der bliver igen skruet op for specifikationerne, så telefonen er lidt hurtigere, kameraet lidt bedre og så videre.

2012: iPhone 5 bliver den sidste telefon, som Apples stifter og mangeårige chef Steve Jobs er med til at udvikle. Han dør året før præsentationen Telefonen får en lidt større skærm, og der skrues op for specifikationerne. Samtidigt får telefonen et smallere ladestik, der afløser Apples brede 30-bens stik.

2013: Apple følger den normale fremgangsmåde ved at udsende en iPhone 5S året. Samtidigt tager Apple springet ind i det lidt billigere segment ved at udsende iPhone 5C, der er en lidt mindre telefon, som også er billigere.

2014: Med iPhone 6 tager Apple et stort skridt. Dels bliver telefonen gjort væsentligt tyndere end forgængeren og skærmen kommer til at fylde mere af telefonens areal. Samtidigt går Apple ind på markedet for de såkaldte Phablets, en hybrid mellem en telefon og en tablet, ved at udsende en større version af iPhone 6.

2015 Apple følger det normale modus ved at udsende en iPhone 6S og 6S plus året efter iPhone 6 er kommet på gaden. Designet beholdes, mens der skrues op for specifikationerne. Apple introducerer med iPhone 6S også det særlige 3d-touch, som betyder, at man kan fremkalde forskellige funktioner alt efter, hvor hårdt man trykker på skærmen.

2016: Året bliver lidt usædvanligt fordi Apple vælger at præsenterer to nye iPhones.

I 2016 skal vi kun hen til marts, før Apple præsenterer iPhone SE, der designmæssigt ligner iPhone 5, men har specifikationer som iPhone 6. Telefonen er billigere end en normal iPhone.

I september præsenteres iPhone 7 og iPhone 7 plus. Nyeste udgave udmærker sig blandt andet ved at være vandtæt og ikke længere have et mini jackstik til hovedtelefoner.

Midt på sommeren meddeler Apple, at man nu har solgt mere end en milliard iPhones siden den første model blev præsenteret.

2017: Apple præsenterer modellerne 8, 8 plus og X. De to første er opdateringer af iPhone 7 med blandt andet bedre kamera, kraftigere processor, stærkere glas glas og trådløs opladning.

iPhone X bliver beskrevet af Apple som den mobiltelefon, der skal sætte retningen for de næste 10 år. Telefonen er uden "home-knap", og som noget helt nyt bruger den ansigtsgenkendelse som kode. Også iPhones X har trådløs opladning.

Kilder: Apple, TechCrunch.com, The Verge, Statista.com.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078